پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۴۴۶۲
|
کد خبر: ۲۳۴۱
پژوهشگران دانشگاه بوعلی سینا در ارتباط با آلودگی انگلی اخیراً یافت شده در خاک پارک های تفریحی و اماکن عمومی هشدار می دهند. هموطنان عزیز به ویژه کودکان دست های خود را پس از تماس با خاک به خوبی شستشو دهند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸

به گزارش خبرنگار بسنا، دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا به سرپرستی دکتر علیرضا سازمند، متخصص انگل شناسی و عضو هیأت علمی این دانشگاه، طی بررسی هایی که بر روی خاک پارک ها و اماکن عمومی شهر همدان داشته اند، به وجود آلودگی خاک پارک های تفریحی و اماکن عمومی به انگل "توکسوکارا" که عامل ایجاد بیماری مشترک بین حیوانات و انسان است پی بردند.

توکسوکارا نوعی انگل کرمی است که در بسیاری از حیوانات و همچنین انسان قادر به ایجاد بیماری است.

در گربه و سگ، دو گونه از این انگل به نام های "توکسوکارا کتی" (Toxocara cati) و "توکسوکارا کنیس" (Toxocara canis) وجود دارند که هر دو توانایی ایجاد بیماری در انسان را دارند.

"توکسوکاریازیس" نام بیماری حاصل از این انگل می باشد که انسان پس از بلع تخم های واجد نوزاد انگل، درون روده ها نوزاد کرم از تخم خارج شده و طی مهاجرت به اندام های مختلف از جمله کبد، ریه، قلب، چشم و سیستم اعصاب مرکزی سبب آسیب به اندام ها شده و اصطحلاحاً سندرم لاروهای مهاجر احشایی و لاروهای مهاجر چشمی را ایجاد می نماید. این انگل ها در کشور آمریکا سالیانه منجر به کوری بیش از ۷۰ نفر می شوند که عمدتاً قربانیان آن کودکان هستند.

به علت ارتباط نزدیک گربه و سگ با انسان (به صورت مستقیم و غیر مستقیم) همه افراد به ویژه کودکان که عادت به دهان بردن دست ها را دارند، در معرض خطر ابتلا به این انگل می باشند.

خطر ابتلای انسان از طریق خاک به مراتب بیشتر از تماس فیزیکی با حیوانات می باشد، چرا که تخم ها برای رسیدن به مرحله عفونت زایی حداقل به ۲هفته زمان در خاک نیاز دارند. تخم های عفونی توکسوکارا در خاک یا سایر سطوح آلوده وجود دارند و تا سال ها می توانند در خاک زنده بمانند. حتی در صورت عدم وجود حیوانات درون منزل باز هم احتمال انتقال بیماری از خاک وجود دارد‌.

اگرچه نتایج مطالعه حاضر میزان نسبتاً کمی از آلودگی با تخم انگل ها را در پارك های تفریحی و اماکن عمومی را نشان می دهد، اما براي کاهش خطر آلودگی هموطنان عزیز باید دست های خود را پس از تماس با خاک به خوبی شستشو دهند؛ همچنین ضروری است راه انتقال بیماری و پیشگیری از آن به آحاد جامعه به ویژه کودکان آموزش داده شود تا میزان بیماري هاي مشترك انسان و حیوان در کشور کاهش یابد.


خبرنگار: مولوی

عکس: دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
صفحه نخست