پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۹۰۹
|
کد خبر: ۴۱۸۸
جلد دوم کتاب "فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی" تالیف محمدعلی نوریون از مجموعه دانشنامه استان همدان به چاپ رسید.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۹

به گزارش بسنا و به نقل از حوزه هنری استان همدان، معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان با بیان اینکه "فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی" مجموعه‌ای ۴ جلدی و حاصل تحقیق‌های میدانی گسترده است گفت: هدف از تدوین این اثر، جمع‌آوری اصطلاحات، امثال، کنایات و لطایفی است که در گویش همدانی به کار می رفته و بیانگر بخشی از فرهنگ، عقاید، سنن و هنجارهای اجتماعی مردم این سرزمین کهن است.

تیمور آقامحمدی با اشاره به اینکه تاکنون اثر مکتوبی از زبان گفتاری مردم این شهر در سده پیشین، علی رغم وجود ادیبان، دانشمندان و مورخان بزرگ در استان همدان بر جای نمانده است افزود: این اثر و آثار مشابه آن در سایر گویش ها، می‌تواند در آینده به صورت فرهنگی جامع درآید.

وی عنوان کرد: متاسفانه از گویش اصیل همدانی در سطح شهر همدان چندان اثری باقی نمانده است؛ مهمترین عامل زوال گویش همدانی مهاجرت ترک ها، لرها، کردها و ... به استان همدان و غلبه بافت جمعیت مهاجر بر همدانی ها است که گویش مردم این دیار را تحت تاثیر قرار داده است.

معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری همدان تشریح کرد: "فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی" در چهار جلد پیش بینی شده است؛ جلد اول این مجموعه در برگیرنده حروف از «الف» تا «ت» است که در زمستان ۱۳۹۵ به چاپ رسید و در تلاشیم تا جلد سوم این مجموعه را نیز تا اواخر سال ۱۳۹۹ به چاپ برسانیم.

وی «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدانی» جلد دوم را در برگیرنده حروف «ج» تا «ش» اعلام کرد و افزود: این مجلد به همت پژوهشگر پرتلاش همدانی «محمدعلی نوریون» در ۷۶۱ صفحه، قطع رحلی و در تیراژ ۱۱۰۰ نسخه روانه بازار کتاب شده است.

دانشنامه استان همدان مجموعه است که با گردآوری و طبقه بندی اسناد، با زبانی ساده به شناخت و معرفی پیشینه و چهره فرهنگی، تاریخی و تمدنی استان همدان کمک می‌کند.

خبرنگار: فلاح

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
فرهنگ و هنر