
به گزارش خبرنگار بسنا، دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در همایش ملی زندگی دانشجویی با محوریت تاکید بر فراغت، تابآوری و سلامت که در دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد، بیان کرد:با اشاره به اهمیت و ویژگیهای خاص زندگی دانشجویی، گفت: زندگی دانشجویی جزو بهترین عرصههای زندگی انسان است که فرصت آشنایی با فرهنگها، آداب و رسوم و تعامل با قومیتهای مختلف است. در این دوران مدارای فرهنگی در شخصیت اجتماعی دانشجویان شکل میگیرد و دانشجویان زندگی سالم، قانونمدار و بر اساس نظم و تعامل را یاد میگیرند.
وی ادامه داد: اینکه دانشجویان در دوران زندگی دانشجویی با کار و روحیه تیمی آشنا میشوند، تجربه گرانبهایی است. دانشجویان در این دوران با عضویت در انجمنهای علمی، کانونهای صنفی و تشکلهای سیاسی مختلف، با کسب تجربیات ارزشمند، علایق خود را کشف میکنند و به دلیل روحیه آرمانگرایی و مطالبهگری که دارند، نظارت عمومی بر سیستم حکمرانی اعمال خواهند کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در دانشگاه هر استادی ویژگی منحصر به فرد خود را دارد و دانشجویان ما در سر کلاس درس استادهای مختلفی قرار میگیرند که باید از رفتارهای آنها الگو بردارند و مجموعهای از صفات و خلقیات منحصر به فرد و پسندیده هر استاد را در خود جمع و از خود بروز و ظهور دهند. در کلاسهای درس دانشگاهها انسانهای بزرگی رشد میکنند، دانشمندان، اندیشمندان، مدیران و مسئولان و آیندهسازان کشورمان هستند که آموزش میبینند و باید برای شکلگیری شخصیت آنان تمام همت و تلاش خود را به کار گیریم.
محمدعلی زلفیگل خصوص برنامهها و فراغت تحصیل دانشجویان اظهار داشت: جغرافیای فراغت دانشجویان بسیار مهم است و مسؤولین باید برای فراغت تحصیل دانشجویان برنامه ریزی کنند و با داشتن برنامه منظم و ایجاد فضاهای ورزشی و برنامههای فوق برنامه میتوان در راستای سلامت روحی و جسمی دانشجویان قدم بردارند.دکتر زلفیگل با تاکید بر توسعه مراکز مشاوره برای ارائه خدمات مشاورهای در زمینههای اجتماعی، تحصیلی، خانوادگی، گفت: با گسترش فضای مجازی، زندگی بشر تغییر یافته است و با مشاورههای درست و راهنمایی دانشجویان آنان از آسیبهای این فضا دور میمانند.وی تاکید کرد: واقعیتی که امروزه وجود دارد، گسترش فضای مجازی می باشد که زندگی بشر و زندگی دانشجویی را دستخوش تغییر قرار داده است؛ حقیقت این است که نسلهای ما به فضای مجازی از نسلهای انتقالی بودیم، اما دانشجویان امروز ما نسل بومی فضای مجازی هستند؛ ما باید این موضوع را درک کرده و در نحوه مدیریت فضای مجازی به انها کمک کنیم وقتیدر این راستا با برگزاری کارگاهها آموزش لازم به آنها داده شود تا بتوانند فضای مجازی را بدون اینکه آسیب ببیند مدیریت کنند.
زلفیگل گفت: دوران زندگی دانشجویی جزو ماندگارترین دوران است که تجارب به دستآمده در این دوران بسیار ارزشمند است و این تجارب ارزشمند برای آینده دانشجویان حائز اهمیت خواهد بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان خطاب به دانشجویان گفت: مطالعه تاریخ زندگی گذشتگان، بهترین و راحتترین راه برای کسب تجربه و دانشافزایی است و باید با علم و عقل که دو عامل مهم دانایی است، تواناییها را تقویت کرد.