پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۱۹۲۲
|
کد خبر: ۱۹۰۱
مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی از پیگیری متناسب سازی حقوق اعضای هیأت علمی وزارت علوم با وزارت بهداشت در بودجه ۹۸ خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۲۳ دی ۱۳۹۷

به گزارش بسنا و به نقل از وزارت علوم، دکتر مسعود شمس‌بخش در نشست با رئیس، اعضای هیأت رییسه و اعضای هیأت علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار اظهار داشت: آموزش عالی به برکت انقلاب اسلامی رشد بسیار چشمگیری در کشور و به خصوص در استان سیستان و بلوچستان داشته است؛ به طوری که این دانشگاه در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی، توانسته پیشرفت‌های جهش‌داری در حوزه‌های تخصصی دریایی و سایر ماموریت‌های خود کسب کند.

وی تصریح کرد: در سال ۱۳۵۷ سیستان و بلوچستان سهم بسیار ناچیزی در آموزش عالی داشت، ولی امروز از لحاظ شاخص نسبت ظرفیت یا صندلی‌های آموزش عالی نسبت به جمعیت متقاضی ورود به آموزش عالی، استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

مشاور وزیر علوم با بیان اینکه در ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی در کل مجموعه‌های آموزش عالی از جمله علوم پزشکی و سایر زیر نظام‌ها، حدود ۱۷۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل بودند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۴میلیون دانشجو داریم و این در حالی است که تعداد اعضای هیئت علمی در سال ۱۳۵۷ حدود ۷ هزار نفر بود که در حال حاضر در کلیه دستگاه‌های آموزشی کشور ۸۰ هزار عضو هیئت علمی داریم که نسبت به اول انقلاب اسلامی، بیش از ۱۱ برابر رشد را شاهد هستیم.

به گفته شمس بخش، تعداد مقالات علمی محققان کشورمان در بخش‌های مختلف در زمان قبل از انقلاب بسیار محدود و منحصر به زمانی بود که شخص در حال تحصیل بود و پس از فارغ‌التحصیلی ضرورتی به چاپ مقاله نبوده و دانشگاه‌ها نیز آموزش‌محور بودند.

وی تصریح کرد: به طور کلی در ایران از سال ۱۳۷۰، به سمت دانشگاه پژوهش محور حرکت کردیم و به تبع آن تعداد مقالات علمی افزایش چشم‌گیری داشته؛ البته رشد آموزش و توسعه منطقه باید متوازن با هم باشد.

شمس بخش ادامه داد: شاخص آموزش عالی ما رشد بسیار خوبی طی سال‌های اخیر داشته است اما در سایر شاخص‌ها رشد، متاسفانه رشد خاصی نداشته‌ایم. اگر اقتصاد ما نیز به همین نسبت رشد می‌کرد امروز شاهد این تعداد نیروی دانش آموخته بیکار در جامعه نبودیم.

وی در خصوص افزایش حقوق اعضای هیئت علمی یادآور شد: در حال حاضر تلاش داریم تا حقوق اعضای هیئت علمی وزارت علوم با علوم پزشکی متناسب‌سازی شود و در این زمینه جلسات بسیاری با معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور داشته ایم تا این مهم در بودجه سال ۱۳۹۸ پیش‌بینی شود. امیدواریم با همکاری مجلس شورای اسلامی از مهر ماه سال آتی شاهد افزایش حقوق اعضای هیئت علمی باشیم.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سید مرتضی امینی
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۲
متناسب سازی حقوق انجام نشده است و علاوه بر اضافه کار و کارانه و حق محرومیت از مطب که اعضای هیات علمی وزارت بهداشت علاوه بر حکم خود دریافت می کنند پایه حقوقی آن ها همچنان بالاتر از پایه حقوقی اعضای هیات علمی (حتی از رشته های علوم پایه و غیر پزشکی) وزارت علوم بود، بلکه اخیرا به صورت کاملا پنهان و بی صدا حقوق اعضای هیات علمی وزارت بهداشت ۶۰ درصد افزایش یافت در حالی که این افزایش برای هیات علمی وزارت علوم اعمال نشد. 

متاسفانه اعضای هیات علمی دانشگاه های وزارت علوم نه تنها با بار کاری چندین برابر سایر کارمندان دولت مواجهند و حقوق اکثر اساتید جوان بسیار کم تر از خط فقر ۱۰ میلیون تومانی اعلام شده است، بلکه با دو تهمت بزرگ نجومی بگیری و کم کاری نیز مواجهند! یعنی هم سه برابر بقیه کار می کنند (حتی در منزل و روزهای تعطیل) هم انگ بیکاری به آن ها زده می شود! هم حقوقشان زیر خط فقر است و هم انگ نجومی بگیر به آن ها زده می شود! و حالا هم که حقوقشان هنوز بسیار کم تر از حقوق اساتید هم رشته اشان در وزارت بهداشت است، منت دولت برای متناسب سازی هم بر سرشان نهاده شده است! 
صفحه نخست