دکتر مهدی بیات مدیر امور پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بسنا، اظهار داشت: هر ساله «نیچر ایندکس» به رتبه بندی کشورها در سراسر جهان بر پایه دستاوردهای پژوهشی آنها در سال گذشته که کیفیت بالایی دارند، می پردازد. دانستن این امر مهم است که این رتبه بندی بر پایه بخش محدودی ا ز دستاوردهای پژوهشی کشورها انجام می شود و برای درک بهتر جایگاه کشورها باید نظام های رتبه بندی دیگر نیز مرور شود.
وی افزود: نیچر ایندکس با روش شمارش تعداد مقاله های پدیدآوران در نشریه های نمایه شده اش، امکان سنجه کلیدی فراهم می آورد. این سه سنجه عبارتند از:
مدیر امور پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا تشریح کرد: دبیرخانه کارگروه علم سنجی دانشگاه ضمن رصد و بازیابی اطلاعات ارائه شده در نیچر، به جایگاه دانشگاه بوعلی سینا در این رتبه بندی پرداخته است. براساس اطلاعات استخراجی همین پایگاه و بر مبنای مقالات نمایه شده و شاخص های توضیح داده شده، دانشگاه بوعلی سینا در رتبه بندی کلی دانشگاه های جهان، در رتبه 1682 قرار گرفته است. اما در میان دانشگاه های ایرانی و در 2 حوزه موضوعی نیز صاحب رتبه است.
بیات خاطرنشان کرد: نویسندگان دانشگاه بوعلی سینا با انتشار مقالاتی که در مجلات تحت نمایه نیچرایندکس قرار دارند در حوزه موضوعی Earth & Environmental Science رتبه 3 و در حوزه موضوعی فیزیکPhysical Science رتبه 13 کشور را برای دانشگاه بوعلی سینا کسب کرده اند.
خبرنگار: اسماعیلی