پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۱۷۸۰
|
کد خبر: ۲۶۹۶
مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده‌های دارویی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد از استخراج ویتامین C از میوه گل نسترن، تولید داروهای ضد سرطان به صورت نانوکورکومین و اُمگا ۳ گیاهی به صورت مشترک با همکاری دو شرکت دیگر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۸

اثبات خواص عصاره انار در پیشگیری از سرطان و درمان آن/استخراج ویتامین C از میوه گل نسترن

به گزارش بسنا و به نقل از ایسنا، محمدتقی میراحمدی زمینه فعالیت این شرکت را تولید انواع ویتامین به صورت کپسول نرم عنوان کرد و توضیح داد: در همین خصوص توانستیم از میوه گل نسترن (قسمت مرکزی گل)، ویتامین C استخراج کنیم که میزان ویتامین C استخراج شده از این میوه، صدها برابر میزان ویتامینی است که از مرکبات به دست می‌آید.

وی اظهار کرد: نسترن یک گل وحشی است که در تمام خاک ایران یافت می‌شود و بیشتر به صورت خودرو در برخی جنگل‌ها و حتی خیابان‌ها رشد می‌کند. به عنوان مثال این گل در منطقه کلات واقع در استان خراسان یا در مناطق شمالی کشور، به وفور یافت می‌شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده ویتامین C از میوه گل نسترن با بیان اینکه این کپسول به تولید انبوه نرسیده است، خاطرنشان کرد: در راستای آشتی صنعت و دانشگاه و کمک به واحدهای نوپای دانش‌بنیان، واحدی را در پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تولید دارو اختصاص دادیم و ۳ اتاق تمیز (Clean room) ایجاد کردیم که یک واحد آن به تولید کپسول نرم یا soft gel پرداخته است.

میراحمدی، خط تولید کپسول نرم در پژوهشکده بوعلی را تنها خط تولید این نوع دارو در شرق ایران دانست و گفت: با توجه به این خط تولید، قراردادهای متعددی از جمله تولید داروهای ضد سرطان به صورت نانوکورکومین و قراردادی برای تولید اُمگا ۳ گیاهی منعقد کردیم که این‌ها حاصل کار دو شرکت دیگر است و در این حوزه به صورت مشترک کار می‌کنیم.

وی ابتدا به تشریح قرارداد تولید اُمگا ۳ گیاهی پرداخت و توضیح داد: اُمگا ۳ که در حال حاضر وجود دارد، از ماهی گرفته می‌شود. برتری اُمگا ۳ گیاهی این است که بو و مزه اُمگا ۳ گرفته شده از ماهی را ندارد، فاقد فلزات سنگین است و در عین حال به اندازه اُمگا ۳ گرفته شده از ماهی تأثیر مثبت به جا می‌گذارد.

حمایت از "انجمن پیشگیری از سرطان نسترن"/ راه‌اندازی مدرسه مجازی سلامت

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان سپس به حمایت این شرکت از یک NGO به نام "انجمن پیشگیری از سرطان نسترن" اشاره کرد و توضیح داد: علت به وجود آمدن این انجمن، همسر من "نسترن رزمجو"، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیرگروه مامایی دانشگاه بود که متأسفانه به خاطر درگیری با سرطان جانشان را از دست دادند.

میراحمدی تصریح کرد: ایشان انسان بزرگی بودند و از من خواستند به جای هزینه‌های مرسوم مراسم خاکسپاری، کاری انجام دهم که "نسترن‌ها" برای خانواده‌هایشان حفظ شوند.

وی با بیان اینکه انجمن پیشگیری از سرطان نسترن (NCCP) بعد از تأسیس و ثبت ملی در سال ۹۴، ۳ هدف پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان هدفمند سرطان را در دستور کار خود قرار داده است، تشریح کرد: در بخش پیشگیری از سرطان، راه‌اندازی مدرسه مجازی سلامت را مدنظر قرار دادیم که بتوانیم از این طریق سبک زندگی صحیح را به دانش‌آموزان دبیرستانی دختر مقطع دوم دخترانه آموزش دهیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: بدین ترتیب دروس تغذیه سالم، ورزش، روان‌شناسی، ژنتیک و به‌ویژه "خودآزمایی" را به دانش‌آموزان در ۱۲۰ دبیرستان دخترانه در مقطع دوم آموزش دادیم تا از این طریق با فیزیک و اندام خود آشنا شوند و بتوانند زودتر از سایرین تشخیص دهند در بدنشان چه می‌گذرد.

نقش عصاره انار در  پیشگیری و درمان سرطان

میراحمدی افزود: همچنین ذیل هدف پیشگیری از سرطان و به منظور بالا بردن استقامت و تقویت سیستم ایمنی بدن، بر چند آنتی اکسیدان متمرکز شدیم که یکی از آن‌ها "کورکومین" است و از زردچوبه گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین بر روی عصاره زعفران (کروسین) و عصاره انار (الاژیک اسید) و خواص آنتی اُکسیدانی آن‌ها کار کردیم؛ گروه تحقیق و توسعه ما به ویژه هلاله فرشچی خاصیت‌های الاژیک اسید را با داروهای رایج شیمی‌درمانی مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که الاژیک اسید نه تنها در درمان سرطان تأثیرگذار است، بلکه به صورت معنی‌دار سلول‌های سالم را حفظ می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: در حال تکمیل مسائل مربوط به این موارد هستیم و همکار من دکتر محمودرضا جعفری و گروه ایشان نیز نانوکورکومین را استخراج و به صورت کپسول نرم تولید کردند و ادامه راه ما را در این مسیر پی می‌گیرند.

تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند سرطان از طریق پیدا کردن سلول‌های سرطانی در گردش خون

میراحمدی، سپس به روشی برای تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند سرطان به نام CTC یا Circulation Tumour Cell اشاره کرد و توضیح داد: دوستی از استرالیا دانش فنی تشخیص زودهنگام را به ما معرفی کرد که روش آن پیدا کردن سلول‌های سرطانی در گردش خون است و در این روش قبل از اینکه متاستاز به وجود بیاید، می‌توانیم به نتایج مفیدی دست پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در این بخش نیز در حال تکمیل آزمایشگاه و به دنبال این هستیم که با کمک نیکوکاران، از طریق یک یا دو وسیله دیگر بتوانیم ارائه خدمت کنیم.

مدیرعامل این شرکت گفت: بخش سوم کار ما در انجمن پیشگیری از سرطان نسترن به درمان هدفمند مربوط می‌شود و اینکه هر کسی بر اساس ژن خودش و بر اساس حساسیت دارویی درمان شود. امیدوار هستیم در این بخش هم بعد از به نتیجه رسیدن موضوع پیشگیری زودهنگام و امکانات آزمایشگاهی، به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنیم.

برگزاری ۳ سمپوزیوم بین‌المللی و چاپ ۲ نشریه تخصصی

میراحمدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برگزاری ۳ سمپوزیوم بین‌المللی از سوی انجمن پیشگیری از سرطان نسترن و چاپ نشریه انگلیسی زبان the cancer press و نشریه فارسی "پیام نسترن" اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه برخی محصولات این شرکت‌ به کشور افغانستان صادر شده است، گفت: خوشبختانه در حال بستن قرارداد با یک تا دو شرکت فرانسوی و اسپانیایی هستیم و امیدواریم بتوانیم صادرات را توسعه دهیم، چرا که انجام توانایی آن را داریم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در پایان با بیان اینکه صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارتباطاتی را با شرکت ما برقرار کرده و از ما خواسته مدارکی را برای آن‌ها تکمیل کنیم، تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم از کمک‌های صندوق بهره‌مند شویم؛ چرا که با مشکل مالی روبه‌رو هستیم و اگر صندوق از ما حمایت کند، می‌توانیم طی چند ماه آینده برای بیش از ۵۰ جوان تحصیل‌کرده اشتغال ایجاد کنیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
علم و فناوری