پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۱۵۰۸
|
کد خبر: ۲۷۴۷
پژوهشگران "دانشگاه تورنتو" کانادا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه پادتن یا آنتی بادی‌هایی شده‌اند که می‌تواند روزی در بدن برای ترمیم خود بافت‌های بدن مورد استفاده قرار گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۸

توسعه آنتی بادی‌هایی برای کمک به بدن در درمان بافت‌ها

به گزارش بسنا و به نقل از ایسنا، دانشمندان کانادایی در مطالعه اخیرشان نشان داده‌اند فناوری خود ترمیمی تنها در حوزه صنعت رایانه کاربرد ندارد، بلکه برای بدن انسان نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد.

دانشمندان دانشگاه تورنتو با همکاری "مرکز آنتی بادی نوترکیب تورنتو"(Toronto Recombinant Antibody Centre) ، آنتی بادی‌هایی تولید کردند که در آینده می‌توان از آنها برای تحریک بافت در بدن به منظور ترمیم اعضای بدن استفاده کرد.

یافته‌های این مطالعه که در مجله "eLife" منتشر شد، نتیجه ۱۰ سال تحقیق دانشمندانی چون "ساچدف سیدو"(Sachdev Sidhu) استاد مرکز تحقیقات سلولی و بیومولکولی دونلی و محقق ارشد این مطالعه و "استفان آنگرز"(Stephane Angers) معاون تحقیقات دانشکده داروسازی لسلی دان است.

سیدو گفت: ما در حال تولید مولکول‌های جدیدی هستیم که تاکنون دیده نشده‌اند و پتانسیل آنها برای توسعه داروهای ترمیمی بسیار زیاد است. ما با استفاده از شتاب تحقیقات سلول‌های بنیادی و داروهای ترمیمی که در تورنتو وجود دارد، قادر به تجاری سازی این مولکول‌ها هستیم.

استارت آپ نوپا "درمان شناسی آنتییر ای"(AntierA Therapeutics) در تورنتو قرار است در آینده آنتی بادی‌هایی را برداشته و مولکول‌هایی همانند دارو را برای استفاده در داروهای ترمیمی ایجاد کند.

دانشمندان قادر به مهندسی کردن آنتی بادی‌ها برای تقلید "پروتئین‌های وی.ان.تی"(Wnt proteins) که به طور معمول به سلول‌های بنیادی دستور می‌دهند تا بافت را در جنین تشکیل دهند و سلول‌های بنیادی را برای ترمیم بافت در بزرگسالانی که از آسیب دیدگی رنج می‌برند، فعال می‌کنند، بودند. دانشمندان مدتهاست که سعی می کنند از وی.ان.تی برای فعال کردن بازسازی بافت استفاده کنند اما به دلیل ترکیب شیمیایی پیچیده پروتئین‌های وی.ان.تی با مشکل روبرو شده‌اند.  

این کمک نمی‌کند که پروتئین وی.ان.تی به چربی‌ها متصل شود و باعث می‌شود جداسازی آنها به شکل فعال انجام شود. به همین دلیل، تیم محققان تصمیم گرفتند با ترکیب و فعال کردن دو دسته مختلف گیرنده‌های وی.ان.تی به نام‌های "یخ زده"(Frizzled) و LRP۵ / ۶ ، آنتی بادی‌هایی ایجاد کنند که مانند وی.ان.تی ها عمل کنند. آنتی بادی‌ها می‌توانند برای تکثیر هر یک از صدها ترکیب احتمالی گیرنده وی.ان.تی ایجاد شوند.

آنگرز در انتها گفت: این ارگانوئیدهای سه‌بعدی پتانسیل بسیار خوبی برای تحقیقات و کشف دارو دارند اما برای رشد آنها به منبعی از پروتئین وی.ان.تی برای فعال کردن سلول‌های بنیادی احتیاج است. اکنون ما یک پروتئین تعریف شده داریم که می‌توانیم به راحتی در مقادیر زیادی آنها را تولید کنیم تا آنها از رشد ارگانوئیدها در بافت‌های مختلف حمایت کنند.

شرکت نوپا آنتییر ای که به تازگی تاسیس شده است، در حال حاضر بودجه لازم را برای تولید آنتی بادی‌ها جمع آوری کرده و بر روی توسعه درمان‌هایی برای کم بینایی و بیماری‌های روده متمرکز شده است.

برچسب ها: بافت آنتی‌بادی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
علم و فناوری