به گزارش بسنا و به نقل از سپهرغرب، دکتر محمدعلی زلفی گل استادتمام شیمی دانشگاه بوعلی سینا و دانشمند پراستناد جهان اسلام اذعان کرد: اگر میخواهیم نخبگان را حفظ کنیم، تنها یک راه حل دارد آن هم مهیا کردن زمینه اشتغال آنان و رفع مشکل بیکاری است و باید تمام امکانات کشور را برای اشتغال و مبارزه با بیکاری بسیج کنیم.
وی افزود: «رهبر انقلاب (دام ظله) در روزهای گذشته در دیدار دو هزار نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، ادامه پیشرفت علمی کشور را در کوران حرکت پرشتاب علمی جهان، کاملاً ضروری و حیاتی خوانده و با اشاره به شوق سرشار، انگیزه تحسین برانگیز و اعتماد به نفس جوانان نخبه تأکید کردند: هر جوان نخبه پاره تن ایران عزیز ماست و برای رفع مشکلات نخبگان باید سند راهبردی امور نخبگان را کاملاً جدی اجرا و پیگیری کرد. ایشان حرکت علمی آغاز شده در کشور را نیازمند استمرار خوانده و تصریح کردند: لازمه تحقق این هدف ایجاد زیرساختهای قانونی در خصوص شرکتهای دانشبنیان و رفع موانع پیشِ روی آنها است و مکرراً تأکید کردهایم که محیط کسب و کار باید اصلاح شود، مثلاً مجوزی که باید ظرف یک هفته صادر شود، 6 ماه زمان نبرد، موازیکاریهای غلط حذف شده و انحصار برداشته شود.»
دکتر زلفی گل خاطرنشان کرد: نکات بسیار قابل توجهی در این ملاقات مطرح شد که تماما امید به جامعه نخبگانی کشور و لزوم برطرف کردن مشکلات و مسائل آنان بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به واقعیت امروز دنیا در هدایت جامعه بشری به دست نخبگان، عنوان کرد: تردیدی وجود ندارد که پتانسیلها و استعدادهای مادی و معنوی که خدا به هر جامعه ای داده توسط نخبگان بهره برداری میشود و هر جامعه ای که قدر نخبگان خود را ندانسته و آنان را بر صدر ننشاند همیشه دنباله رو و پیاده نظام است.
وی اضافه کرد: بر این اساس جوامع پیشرفته جاذبهها و شرایطی را ایجاد میکنند تا نخبگان جوامع محروم را به سمت خود هدایت کنند، چراکه هر نخبه میتواند یک تحول شگرف برای یک جامعه ایجاد کند.
محمدعلی زلفی گل با تاکید بر نقش اثرگذار نخبگان در هر جایگاهی، تصریح کرد: یک نخبه میتواند یک رهبر خوب، رییس جمهور برجسته، شهردار کارآمد، مدیر ارزشمند، دانشمند اثرگذار، ثروتمند موفق و صنعتگر عالی باشد، لذا اینکه میگویند با یک گل بهار نمی شود، اتفاقا باید بگوییم با یک گل بهار میشود.
این پژوهشگر برتر کشور ادامه داد: یک فرد نخبه در هر جایگاهی که باشد میتواند جامعه را هدایت و اصلاح کند و این موضوع در کشورهای پیشرفته کاملا جا افتاده است، برای همین است که تلاش میکنند تا نخبگان کشورهای دیگر را جذب کرده و از آنها استفاده کنند.
زلفی گل با ابراز تاسف از برخی شرایط کشور ما برای نخبگان، اظهار کرد: گاهی نخبگان مجبورند از کشور بروند، یعنی نمیخواهند بروند ما آنها را فراری داده و مجبور میکنیم از کشور خارج شوند، چراکه شرایط کار و اشتغال برای آنها مهیا نیست و احساس موثر بودن نمیکنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل جامعه ما بیکاری بوده و این معضل حرف اول را میزند، بعید است یک ایرانی چه نخبه، چه غیرنخبه «کار» داشته باشد اما کشور و ریشه خود را رها کرده و به مملکت غریب برود؛ وقتی یک نخبه از هر صنفی هنرمند و مهندس یا پزشک و ورزشکار ببیند که نمیتواند از عمر خود به صورت اثربخش در کشور استفاده کند، طبیعی است که از این کشور به جایی که بتواند موثر باشد و از عمر خود لذت ببرد، میرود.
این دانشمند برتر جهان اسلام اذعان کرد: به نظر بنده اگر میخواهیم نخبگان را حفظ کنیم، تنها یک راه حل دارد آن هم مهیا کردن زمینه اشتغال آنان و رفع مشکل بیکاری است و باید تمام امکانات کشور را برای اشتغال و مبارزه با بیکاری بسیج کنیم.
زلفی گل ابراز کرد: این مساله بسیار با اهمیت است و برای همین دلیل رهبر انقلاب امسال را سال «رونق تولید» نام گذاری کردند، چراکه با رونق تولید، اشتغال هم رونق پیدا میکند که البته آن هم یک شرط دارد؛ باید جلوی ورود محصولات مشابه خارجی را به کشور بگیریم تا محصولات داخلی به قدرت رقابت با محصولات یگر دست پیدا کرده و بتوانند صادرات کنند.
وی اضافه کرد: واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارند، آن صنعت را از بین برده صنعتگر را ورشکست میکند، چراکه در حال حاضر با وجود تحریم سلطه جهانی این شرایط رقابت عادلانه نیست.
رئیس سابق دانشگاه بوعلی سینا در بخش دوم سخنان خود با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان مبنی بر وجود جریان بدخواه دلسرد کننده نخبگان،گفت: وجود افراد بدخواه در هر حاکمیت و نظامی طبیعی است اما باید بدانیم هر جا را دشمنان ما نشانه میگیرند نقطه قوت ماست، آنها به نقاط ضعف کاری ندارند.
زلفی گل ادامه داد: یکی از نقاط قوت کشور رتبه علمی ما در منطقه است که با اختلاف از سایر کشورها جلو هستیم، به عنوان مثال بیش از 20 هزار سند علمی کشور ما در نشان میدهد رتبه اول در منطقه بلامنازع از آن کشور ماست که انکار شدنی هم نیست، هر چند بدخواهان آن را انکار کنند.
وی در پایان تاکید کرد: ما باید حواسمان جمع باشد حالا که در زمینه تولید علم رتبه نخست را کسب کرده ایم در زمینه تولید فناوری هم رتبه نخست را به دست آوریم چراکه فناوری هنر تبدیل کردن علم به عمل بوده و هر کشوری فناوری قوی تری داشته باشد اشتغالش قوی است و این فرآیند، کار نخبگان جامعه است که با برطرف کردن مشکلات و بهادادن به آنان حل میشود.