به گزارش خبرنگار بسنا، دکتر حسن ختنلو رئیس دانشگاه صنعتی همدان گفت: این دانشگاه پیرو اطلاعیه ستاد ملی مبارزه با کرونا و ابلاغ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر تعطیل کردن کلاسها، رسالت خود در آموزش دانشجویان را دغدغه اصلی قرار داد.
وی افزود: علیرغم عدم سابقه برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت مجازی، در کوتاهترین زمان ممکن بسترسازی این امر فراهم شد و «سامانه آموزش مجازی دانشگاه صنعتی همدان» از اوایل اسفند ماه ۹۸ آغاز به کار نمود.
دکتر ختنلو ادامه داد: آموزشهای لازم جهت استفاده از سامانههای آموزش مجازی در اختیار اساتید و دانشجویان قرار گرفت و در ادامه اساتید دانشگاه تولید محتوای آموزشی خود را شروع کرده و در اختیار دانشجویان قرار دادند.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان تاکید کرد: این سامانه حتی در تعطیلات نوروز هم فعال بوده و به طور پیوسته محتوای آموزشی در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی همدان به عنوان یکی از دانشگاههای پیشرو استان در امر آموزش مجازی در حال حاضر خدمات آموزش خود را از طریق دو سامانه برونخط و یک سامانه برخط به دانشجویان ارائه مینماید تا دانشجویانی که ساعات کلاس آنلاین به اینترنت دسترسی ندارند از آموزش جا نمانده و از سامانههای آفلاین مطالب آموزش را پیگیری نمایند.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان تصریح کرد: در سامانههای آموزش مجازی دانشگاه صنعتی همدان تاکنون بیش از ۸۰۰ فایل آموزشی به صورت برونخط در اختیار دانشجویان قرار گرفته است و در ادامه افزود: همچنین ۶۰۰ کلاس آموزشی طبق برنامه آموزشی مصوب دانشگاه به صورت آنلاین برنامهریزی شده که دانشجویان و اساتید در این کلاسها حضور مییابند.
دکتر ختن لو با اشاره به رویکرد آموزش فضای مجازی بیان داشت: در هر صورت دنیای تکنولوژی و ارتباطات در حال حرکت است و با مشکلات پیش آمده با توجه به تبعات حذف ترم تحصیلی میبایست جایگزین داشته باشیم و با حداکثر استفاده از تکنولوژی و ارتباطات و توانمندیهایی که داریم تلاش میکنیم کلاسهای نظری طبق تقویم کلاسی که از قبل داشتیم و مطابق با سیاستهای کلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ترم تحصیلی را به اتمام برسانیم.
وی درخصوص برگزاری کلاسهای عملی و آزمایشگاهی (با حجم ۱۵% دروس) بیان داشت: دو پلان در نظر گرفتهایم، در پلان اول دروسی که به صورت عملی میباشد با نرمافزارهای شبیهسازی به صورت برخط برگزار گردد و در پلان دوم چنانچه در ستاد ملی مبارزه با کرونا اجازه بازگشایی صورت گیرد؛ دروس عملی به صورت فشرده در عرض دو هفته یا سه هفته بعد از برگزاری امتحان در ماههای مرداد یا شهریور انجام گردد.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان همچنین اظهار داشت: با برنامهریزیهای صورت گرفته انتظار میرود جبران تعطیلی آموزشی دانشگاه با این سامانه آموزش مجازی به حداقل زمان خود برسد.
وی افزود: همچنین دانشگاه صنعتی همدان در حال نهاییسازی سامانه آزمون برخط میباشد و آمادگی برگزاری امتحانات به صورت آنلاین با اعلام دستورات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد داشت.
دکتر ختن لو در پایان گفت: دانشگاه صنعتی همدان دانشگاهی چابک است که با کمک اعضای هیات علمی جوان و مجهز به علم روز و همکاری دانشجویان مشکلی در اجرای آموزش مجازی در پیش رو نداریم و پیشبینی ما از تحقق رسیدن به اهداف آموزشی در این سیستم تا ۸۰ درصد محقق شده است.