پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۸۱۹۸
|
کد خبر: ۷۷۹۸
پس از سال‌ها خدمت به سلامت انسان‌ها؛

دانشمند همدانی و مخترع نخستین قلب مصنوعی جهان درگذشت

پروفسور توفیق موسیوند، مخترع ایرانی نخستین قلب مصنوعی جهان درگذشت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۵ - ۲۴ دی ۱۴۰۲

به گزارش بسنا، پروفسور توفیق موسیوند، متولد ١٣١۵ در روستای «ورکانه» همدان، مخترع نخستین قلب مصنوعی جهان در  ۸۷ سالگی درگذشت.

او نخستین قلب مصنوعی در جهان را اختراع کرد، و کمک‌های شایانی به علم، فناوری و پزشکی که بسیاری از آنها حال و آینده دستگاه‌های پزشکی را شکل داده‌اند، انجام داد.

فقدان این دانشمند برجسته را به جامعه بزرگ پزشکی و مردم عزیز استان همدان و اهالی روستای توریستی و تاریخی ورکانه تسلیت عرض کرده و برای این بزرگ مرد از خداوند علو درجات را مسئلت داریم.

پروفسور توفیق موسیوند در سال ١٣١۵ در روستای «ورکانه» همدان دیده به جهان گشود؛ او پروفسور جراحی و مهندسی از دانشگاه اتاوا و کارلتون اتاوا کانادا و نیز مخترع بای‌پس قلبی ریوی بود.

مؤسسه قلب دانشگاه اتاوا از درگذشت دکتر توفیق موسیوند، دانشمند مشهور بین‌المللی که در روز هفتم ژانویه ۲۰۲۴ درگذشت، غمگین است.

دکتر توفیق موسیوند برای بیش از ۳۰ سال به عنوان رئیس و مدیر برنامه دستگاه‌های قلبی-عروقی و آزمایشگاه تحقیقاتی دستگاه‌های قلبی-عروقی در موسسه قلب دانشگاه اتاوا خدمت کرد. او جایگاه برجسته‌ای را در اتاوا و کانادا در زمینه‌ دستگاه‌های پزشکی از جمله قلب مصنوعی به عنوان درمان نارسایی قلبی داشت.

دکتر موسیوند به خاطر کمک‌هایش به علم، فناوری و پزشکی به یاد خواهد ماند که بسیاری از آنها حال و آینده دستگاه‌های پزشکی را شکل داده‌اند و تأثیرات عمده‌ای را بر مراقبت‌های بهداشتی در سطح جهانی داشته‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
علم و فناوری