به گزارش بسنا، دانشگاه بوعلیسینا میزبان چهارمین نشست تخصصی جذب دانشجویان بینالمللی بود.
این نشست با حضور نمایندگان اداره کل بینالملل نهاد مقام معظم رهبری، سازمان امور دانشجویان، موسسات جذب دانشجویان بینالمللی و مدیران بینالملل دانشگاههای استان همدان در سالن کنفرانس مجتمع علمی فرهنگی آیت الله شهید دکتر رئیسی برگزار شد و با هدف بررسی راهکارهای توسعه همکاریهای علمی و جذب دانشجویان غیرایرانی شکل گرفت.
در ابتدای این نشست، دکتر غلامحسین مجذوبی، سرپرست دانشگاه بوعلیسینا، به معرفی ظرفیتهای دانشگاه و شهر همدان پرداخت.
وی با اشاره به جایگاه تاریخی همدان بهعنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی و شهرت بینالمللی ابنسینا، بر موقعیت جغرافیایی و آبوهوای مناسب این شهر تأکید کرد.
دکتر مجذوبی در ادامه به دستاوردهای علمی دانشگاه، از جمله رتبه ۱۲ در میان دانشگاههای جامع کشور، اشاره کرد و وجود آزمایشگاههای مرجع و امکانات پژوهشی پیشرفته را از نقاط قوت دانشگاه برای جذب دانشجویان بینالمللی برشمرد.
وی همچنین ایجاد زیستبوم مناسب برای حضور دانشجویان خارجی و گسترش دیپلماسی علمی را از اهداف کلیدی دانشگاه عنوان کرد.
در ادامه این نشست دکتر عبدالمجید محمدزاده، مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه بوعلیسینا، نیز به معرفی توانمندیهای دانشکدهها و ظرفیتهای بینالمللی دانشگاه پرداخت و بر اهمیت نقش موسسات جذب دانشجویان بینالمللی در معرفی این ظرفیتها تأکید کرد.
وی انتخاب همدان بهعنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی را فرصتی مغتنم برای گسترش دیپلماسی علمی دانست.
در ادامه، نمایندگان نهاد مقام معظم رهبری، سازمان امور دانشجویان و مدیران دانشگاههای استان به ارائه نظرات و برنامههای خود در زمینه جذب دانشجویان غیرایرانی پرداختند. موسسات جذب نیز ضمن معرفی فعالیتهای خود، پیشنهادات و نظراتشان را مطرح کردند.
در بخش بازدیدها، در بازدید از دانشکده شیمی و علوم نفت، دکتر بصیری پارسا، رئیس دانشکده، ضمن معرفی اعضای هیئت علمی و تجهیزات پیشرفته این دانشکده، به پذیرش دانشجو در رشته علوم نفت، برای اولین بار در ایران، اشاره کرد. وی این دستاورد را فرصتی بزرگ برای توسعه همکاریهای بینالمللی دانست که مورد استقبال موسسات جذب قرار گرفت.
در دانشکده مهندسی، نمایندگان موسسات از آزمایشگاههای میکروسکوپ الکترونی، آنالیز مواد و آزمایشگاههای مهندسی برق بازدید کردند. در این بازدیدها، قابلیتهای آموزشی و پژوهشی این آزمایشگاهها، از جمله امکانات پیشرفته برای پژوهشهای بینرشتهای، تشریح شد. همچنین در نشستی با دکتر رمضانی، معاون آموزشی دانشکده مهندسی، گزارشی جامع از گروهها، رشتهها و زیرساختهای این دانشکده ارائه شد.
در بازدید از دانشکده کشاورزی نیز دکتر احمدی رئیس دانشکده، به توانمندیهای این دانشکده بهعنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین دانشکدههای کشاورزی کشور اشاره کرد و آمادگی آن را برای جذب دانشجویان خارجی در تمامی گرایشهای علوم کشاورزی اعلام نمود.
همچنین بازدید از مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان، فرصتی برای نمایندگان موسسات فراهم کرد تا با کیفیت و امکانات این مرکز آشنا شوند و در جریان نحوه آموزش زبان فارسی به دانشجویان بینالمللی قرار گیرند.
این نشست که بهعنوان چهارمین رویداد از سلسله نشستهای تخصصی جذب دانشجویان بینالمللی در کشور برگزار شد، در روز دوم با ادامه بحث و تبادلنظر در دانشگاه علوم پزشکی همدان به پایان رسید.
عکاس: مریم رادنیا