به گزارش بسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، گروهی از محققان بین المللی به سرپرستی متخصصان علوم پزشکی در آمریکا به روشی جدید دست پیدا کردند که میتواند در روند مقابله با نوع درمانناپذیر سرطان مغز در کودکان موفقیتآمیز باشد.
به گفته محققان در این روش منحصر، فرایند سلولی که به گلیومای پونتین منتشره ذاتی (DIPG) کمک میکند، مختل میشود.
گلیومای پونتین منتشره ذاتی نوعی تومور بسیار تهاجمی و غیر قابل جراحی است که در ساقه مغز رشد میکند. این نوع سرطان بیشتر در کودکان کمتر از ۱۰ سال مشاهده میشود و بیمار پس از تشخیص بیش از یک سال عمر نمیکند.
محققان در مطالعات پیشین خود به نوعی جهش ژنتیکی موسوم به PPM1D پی بردند که در پیشرفت این بیماری نقش دارد. اقدامات پیشین برای هدف قرار دادن مستقیم این جهش ژنتیکی و کنترل گلیومای پونتین منتشره ذاتی بیهوده بوده است.
در این بررسی جدید محققان در فرایندِ متابولیکِ ایجاد NAD (متابولیت ضروری برای حیات تمامی سلولها) نوعی آسیبپذیری مشاهده کردند. به گفته این تیم تحقیقاتی روش جدید در مقابله با تومورهای سرطانی بسیار شگفتآور است. ژن جهشیافته PPM1D شرایطی را برای از بین رفتن خود فراهم میسازد.
محققان دریافتند PPM1D جهشیافته، ژن موسوم به NAPRT را که در تولید متابولیت NAD کلیدی است خاموش میسازد. زمانیکه NAPRT در دسترس نباشد، سلول به پروتئین دیگری تبدیل میشود که برای تولید NAD ضروری است و NAMPT نامیده میشود. بنابراین با مصرف داروهایی که تولید NAMPT را متوقف میسازند میتوان سلولهای سرطانی با جهش PPM1D را از بین برد.