
دکتر مهرداد عنبریان معاون دانشجویی دانشگاه بوعلیسینا، در گفتگوی اختصاصی با بسنا، با ابراز خوشحالی از حضور دانشجویان در دانشگاه همزمان با شروع سال تحصیلی جدید، اظهار داشت: آغاز سال تحصیلی به شکل حضوری با برنامههای مختلف در حوزههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی دربرگیرنده پویایی و سرزندگی زایدالوصف در دانشگاه است، که در سایه همدلی و تلاش همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه امید به سپری کردن سالی همراه با موفقیت در عرصههای مختلف علمی و فرهنگی را داریم.
وی افزود: در این میان حوزه معاونت دانشجویی با برخورداری از سه مدیریت اصلی شامل اداره امور دانشجویی، اداره تربیت بدنی و فوق برنامه و مرکز مشاوره و سلامت توفیق خدماترسانی رفاهی به دانشجویان عزیز را دارد تا شرایط پرداختن به مأموریت اصلی آموزش، پژوهش و فرهنگ را تسهیل نماید.
آشنایی دانشجویان با قوانین و ملزومات حضوری شدن دانشگاه
دکتر عنبریان عنوان کرد: با توجه به مجازیبودن دانشگاه در دوسال گذشته به علت مساله کرونا، عمده دانشجویان تجربه شرایط حضوری را نداشته یا بسیار اندک دارند، لذا یکی از برنامههایی که میتواند به آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با قوانین، ضوابط و امکانات موجود و در نتیجه تسهیل در مواجهه و بهرهمندی منطقی با امور مختلف دانشجویی (آموزش، پژوهش، فرهنگی و رفاهی) کمک کند، برنامه "استقبال از دانشجویان جدیدالورود" است.
وی خاطرنشان کرد: توجه به سلامت در هر دو بُعد جسم و روح و نیز ایجاد نشاط، وظیفهای است که اداره تربیت بدنی و مرکز مشاوره دانشگاه با برنامهریزیهای لازم، صورت خواهند داد. علاوه بر این، فعالیتهای ورزشی، طرح غربالگری سلامت جسمی و ارزیابی قامتی، یکی از اولویتها در راستای ارتقاء سطح بهداشت روانی و جسمانی و تهیه پرونده سلامت دانشجویان به حساب میآید و با ورود دانشجویان جدید به دانشگاه انجام میگیرد.
ظرفیت خوابگاههای دانشگاه بوعلیسینا و جمعیت دانشجویان خوابگاهی
معاون دانشجویی دانشگاه همچنین بیان داشت: با بهرهگیری از ارزیابیهای دورهای و نظرسنجی انجام شده از گروهی از دانشجویان در نیمسال گذشته، با موضوع "میزان رضایت از امکانات و شرایط خوابگاهی"، سعی شد با همت همکاران دانشگاه، تعمیرات لازم و تجهیز خوابگاهها، عمدتاً در بخش تأسیساتی و موتورخانه، صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت دانشجویان متقاضی خوابگاه در دانشگاه بوعلیسینا، نزدیک به ۴۸ تا ۵۰ درصد کل دانشجویان دانشگاه هستند، (بهجز دانشجویان ورودی سال ۱۴۰۱)، تصریح کرد: ظرفیت خوابگاههای ملکی دانشگاه پاسخگوی این آمار نیست و به همین دلیل تا سال ۱۳۹۸ و قبل از پیدایش ویروس کرونا، بخش قابل توجهی از دانشجویان غیربومی در خوابگاههای غیردولتی (خصوصی) سکونت داشتند. اما بعد از کاهش همهگیری کرونا، عمدهی این اماکن تغییر کاربری داده و یا از چرخه خدمات خوابگاهی خارج شدند، که این موضوع چالش بسیار بزرگی برای اکثر دانشگاهها، از جمله دانشگاه بوعلیسینا ایجاد کرد.
دکتر عنبریان اضافه کرد: با تشکیل جلسات مختلف شورای نظارت و ارزیابی خوابگاههای غیردولتی استان همدان، به میزبانی دانشگاه بوعلیسینا و مدیران خوابگاههای خصوصی و با مساعدت مجموعه مدیریت استان، اقداماتی صورت گرفته، تا تعدادی از این خوابگاهها، علیرغم استقبال کم بخش خصوصی و نیز زمانبر بودن فرایند اداری آن و صدور مجوز و تجهیز و امثالهم، تا آغاز سال تحصیلی جدید به چرخه ارائه خدمات خوابگاهی اضافه شوند.
وی در ادامه گفت: دانشگاه بوعلیسینا یکی از دانشگاههایی است که در ارتقاء تعداد خوابگاه، بهویژه بهرهگیری از ظرفیت خیّرین آموزش عالی بسیار فعال عمل کرده است. به عنوان مثال، ساخت دو بلوک خوابگاهی در دانشگاه با ظرفیت حدود ۷۰۰ نفر، به همت مسوولین وزارت عتف و دانشگاه، همچنین خیّرین آموزش عالی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آغاز شده و به سرعت در حال اجرا است.
دکتر مهرداد عنبریان افزود: دو بلوک دیگر و خوابگاه متاهلی نیز به همین روال در سال تحصیلی جدید آغاز خواهد شد که در آینده نزدیک دانشگاه ضمن برخورداری از بزرگترین مجتمع خوابگاهی در حوزه اسکان دانشجویی بینیاز خواهد شد.
سلف غذاخوری از ۲ مهر فعال خواهد بود
وی همچنین تاکید کرد: دانشگاه بوعلیسینا با هدف ارائه بهتر خدمات تغذیه، چند طرح را انجام داده است؛ استفاده از دو پیمانکار بهمنظور ارائه سرویس و کیفیت بهتر، احیای رستوران مکمل با هدف تنوعبخشی به غذاها و احترام به ذائقههای مختلف در کنار رستوران اصلی، که امیدواریم در هفتههای اول مهرماه راهاندازی شود.
دکتر عنبریان در ادامه با اشاره به اینکه پیشتر دکتر سعید گرشاسبیفخر مدیر امور دانشجویی دانشگاه در مصاحبهای با خبرگزاری بسنا از آغاز به کار سلفهای غذاخوری دانشجویی از ۱۶ مهر خبر داده بود، تبیین کرد: برنامه اصلی سلف مرکزی و سلف هنر و معماری برای ارائه خدمات تغدیه به دانشجویان با پیمانکاران جدید، احتمالاً از هفته دوم مهر (همان تاریخ ۱۶ مهر) خواهد بود، اما بهخاطر رفاه دانشجویانی که از شنبه دوم مهرماه در دانشگاه حضور خواهند داشت، طبق روال معمول (در وعدههای ناهار و شام روزهای غیرتعطیل) غذا سرو خواهد شد.
وی اضافه کرد: برنامه غذایی و زمان و نحوه رزرو غذا و همچنین تعرفههای تعیین شده سالتحصیلی جدید از سوی صندوق رفاه دانشجویان از طریق خبرگزاری بسنا اطلاعرسانی خواهد شد.
ضرورت توسعه و ارتقاء مشارکت دانشجویی
معاون دانشجویی دانشگاه با تاکید بر اینکه هیچ برنامهای در حوزه دانشجویی به نحو مطلوب اجرایی نخواهد شد، مگر با همیاری و مشارکت دانشجویان، گفت: یکی از راههای رسیدن به این مهم، استفاده از ظرفیت مشارکت دانشجویان در قالب "شورای صنفی دانشجویان" است تا ارتقای کیفیت خدمات دانشجویی را بتوان تسریع و تسهیل کرد. در همین راستا انتخابات شورای صنفی در نیمسال گذشته برگزار شد؛ البته بخشهایی به دلیل مشکلات آییننامهای نظیر به حدنصاب نرسیدن انتخابات نهایی نشد که در اولین فرصت انجام خواهد شد.
وی در نهایت خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که دنبال میکنیم ایجاد مدیریتی تحت عنوان ارتباطات و برنامهریزی است که بتوانیم در سهیمکردن هرچه بیشتر دانشجویان در زمینههای مختلف و نحوه مشارکت ایشان سازماندهی ایجاد کند. یکی از طرحهایی که با نظر و ارائه ایدههای دانشجویان عزیز عملیانی میگردد، پرکردن بخشی از اوقات فراغت ایشان و استفاده از توانمندیهای مهارتی با هدف کمک به ارتقاء مشارکتهای اجتماعی و درآمدزایی خواهد بود.