به گزارش بسنا، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در نشست خبری در وزارت علوم گفت: شعار سال تحصیلی آینده مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانش آموختگان است.
وی افزود: این شعار در چهار محور اجرا خواهد شد. در این راستا طرح جامع مهارت افزایی و اشتغال زایی دانش آموختگان تبیین شده و به زودی به دانشگاه ها ابلاغ می شود.
شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: عملی کردن دروس کاربردی رشته ها در کلیه دانشگاه های کشور یکی از محورهای اجرای این طرح جامع است که بر این اساس نظارت جدی، عملی و حقوقی بر فعالیت دانشگاه ها خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: اجرای دروس اختیاری در دانشگاه ها از دیگر محورهای اجرای طرح مهارت افزایی است که در دو سطح مهارت های تخصصی پایه و مهارت های عمومی اجرا خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: افزایش سطح مهارت های تخصصی و عمومی توانمندی دانش آموختگان برای پیدا کردن شغل را افزایش می دهد.
وی گفت: در برخی موارد شاهد آن هستیم که دانش آموختگان دانشگاه های برتر ما نمی توانند مهارت های خود را در بازار کار ارائه کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم اظهار کرد: موضوع کارورزی از دیگر برنامه های این وزارتخانه است که پیگیری خواهد شد.
شریعتی نیاسر بیان داشت: رصد دانش آموختگان موضوع دیگری است که در اجرای طرح مهارت افزایی عملیاتی خواهد شد که این موضوع بیشتر باید از سوی دانشگاه ها اجرایی شود.
وی تاکید کرد: تمامی برنامه هایی که در زمینه مهارت افزایی تدوین شده مربوط به دانشجویان مقاطع کارشناسی است.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح از سازمان برنامه و بودجه درخواست اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومانی کردیم که قول هایی داده اند و امیدواریم عملیاتی شود.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: این اعتبار برای کمک به اجرای این طرح به دانشگاه ها اختصاص داده خواهد شد.
وی اضافه کرد: بیکاری دانش آموختگان از دغدغه های مقام معظم رهبری و مسئولان نظام است که اجرای طرح مهارت افزایی در دانشگاه ها می تواند بخش زیادی از این دغدغه را رفع کند و ضمانت اجرای این طرح پیوند معاونت های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه هاست.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: اکنون شاهد فشارهای سنگین استکبار جهانی به کشور هستیم که بر اساس گفته مقام معظم رهبری وارد جنگ اقتصادی شده ایم و ما معتقدیم جامعه دانشگاهی کشور به طور قاطع و جدی در راستای خنثی سازی توطئه استکبار جهانی گام برمی دارد.
شریعتی نیاسر گفت: جامعه دانشگاهی به پیام مقام معظم رهبری و صحبت های رئیس جمهور لبیک می گویند و مانند گذشته پشت نظام ایستاده اند.
وی اضافه کرد: دانشگاه ها با حساسیت موضوع را دنبال می کنند چرا که معتقدیم سیاست های قلدرمابانه استکبار جهانی و تحریم ها زمینه ایجاد فرصت های جدید را برای کشور فراهم می کند.
معاون آموزشی وزارت علوم همچنین گفت: شرایط فعلی کشور بستری را فراهم کرده تا با اعتبار و بودجه های اندک کارهای بزرگ انجام دهیم که در این راستا وزارت علوم نیز برنامه هایی برای صرفه جویی تدوین کرده است.
شریعتی نیاسر عنوان کرد: هدایت پروژه های دانشجویی و رساله های دکتری در راستای نیازهای جامعه و حضور بخش خصوصی در توسعه آموزش عالی از جمله این برنامه هاست.
وی تاکید کرد: ساماندهی موسسات آموزش عالی که یکی از اولویت های آمایش آموزش عالی است از برنامه هایی است که می تواند به صرفه جویی کمک کند.
معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: همچنین در شرایط فعلی باید تمامی زیرنظام های آموزشی با یکدیگر هم افزایی داشته باشند تا از هدر رفت نیرو و سرمایه جلوگیری کنیم.
شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: اگر همه دنیا به کشور فشار بیاورند اما دانشگاهیان در خط مقدم نظام و دولت پای کار ایستاده اند.
وی تاکید کرد: حذف و جمع شدن رشته های کم متقاضی و رشته هایی که با بازار کار انطباق ندارد از دیگر برنامه های وزارت علوم برای صرفه جویی در فعالیت هاست.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: رشته هایی که سربار دولت هستند و در دانشگاه های سطح سه و چهار وجود دارند بازنگری می شوند و راهکاری تدوین می شود که کمتر از اعتبار دولتی استفاده کنند.
وی اظهار داشت: جلوگیری از تکثیر پایان نامه ها و رساله ها از دیگر برنامه های وزارت علوم است که بخشنامه ای نیز در این زمینه به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: بر اساس این بخشنامه به دانشگاه ها تکلیف شده که از چاپ پایان نامه ها و رساله ها جلوگیری شود و این موارد به صورت نسخ الکترونیکی ارائه شود.
وی اضافه کرد: فرصت های مطالعاتی داخل مربوط به استادان در حال توسعه است و آموزش عالی نیز از این موضوع حمایت می کند.
وی اظهار داشت: حمایت از دانشجویان تحصیلات تکمیلی به خصوص دانشجویان مقطع دکتری از دیگر برنامه های وزارت علوم است که میزان وام مربوط به دانشجویان این دوره از ۶۰ میلیارد تومان به ۲۵۰ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است و این بودجه همه دانشجویان متقاضی را تحت پوشش قرار می دهد.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: در شرایط تحریم باید دیپلماسی علمی خود را بیشتر از گذشته تقویت کنیم و دانشگاه ها، کشورهای هدف خود را در منطقه و جهان اسلام مشخص کنند تا ایران به عنوان کانون کمک به این کشورها در حوزه علمی و آموزشی معرفی شود.
شریعتی نیاسر تاکید کرد: موضوع ارتقاء ۵ دانشگاه و پژوهشگاه کشور در جایگاه ۱۰۰ دانشگاه برتر در دست انجام است و بازه زمانی ۱۰ ساله برای اجرای آن تعیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون ۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاه برای اجرای این برنامه انتخاب شده اند که هفته آینده با روسا و معاونین این دانشگاه ها جلسه داریم تا فعالیت آنها در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: مراکزی که نتوانند شاخص های لازم برای اجرای این طرح را عملیاتی کنند، از پروسه این برنامه حذف می شوند.
شریعتی نیاسر عنوان کرد: به طور طبیعی در شرایط تحریم تعاملات بین المللی دانشگاه ها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت اما این مراکز باید مدیریت داشته باشند تا بتوانند از تمامی روزنه ها استفاده کرده و وجه مشترک ارتباطات بین المللی را پیدا کنند.