پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا- بسنا

تعداد بازدید: ۱۵۰۳
|
کد خبر: ۲۷۵۸
ابداع جدید محققان دانشگاه کمبریج؛

تولید پوست مصنوعی با قابلیت تغییر رنگ

محققان دانشگاه کمبریج «پوست آفتاب‌پرست» مصنوعی ایجاد کرده اند که هنگام قرار گرفتن در معرض نور ، تغییر رنگ می‌دهد که می‌تواند در استتار فعال و نمایشگرهای متحرک مورد استفاده قرار بگیرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۱ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۸
تولید پوست مصنوعی با قابلیت تغییر رنگ
به گزارش بسنا، دانشمندان با ترکیب نانوذرات طلا که در یک پوسته پلیمری پوشیده شده‌است، پوست مصنوعی تولید کردند که قادر به تغییر رنگ است. این محصول که شبیه به پوست آفتاب‌پرست است درصورت تابش نور یا گرما قادر به تغییر رنگ است.

حیواناتی که در طبیعت تغییر رنگ می‌دهند در سلولهای خود الیافی دارند که پیگمنت‌ها را به حرکت درمی‌آورند. این پیگمنت‌ها موجب تغییر رنگ شده و اگر به هم بچسبند، سلول شفاف می‌شود. پوست مصنوعی تولید شده هم با این سازوکار ساخته شده‌ است اما به جای الیاف که موجب تغییر رنگ در پوست می‌شوند، از مکانیسم نانویی استفاده شده است.

این پوسته وقتی در 30 درجه سلسیوس به بالا قرار می‌گیرد ذرات درون آن انرژی الاستیک را ذخیره کرده و پوسته پلیمری، تمام آب خود را از دست داده و دچار فروپاشی می‌شود. با این کار به نانوذرات نیرویی وارد و موجب می‌شود تا آن‌ها بهم بچسبند و تشکیل خوشه‌های مستحکمی دهند. زمانی که این ماده سرد شد، پلیمر آب را جذب کرده و متورم می‌شود در نتیجه به سرعت موجب جدا شدن نانوذرات طلا از هم می‌شوند.

هندسه نانوذرات هنگامی که به خوشه‌ها می‌چسبند، رنگ پوسته را تعیین می‌کنند؛ وقتی نانوذرات از هم جدا می‌شوند ، ماده قرمز می‌شود و هنگامی که به هم پیوند می‌خورند شاهد رنگ آبی تیره هستیم.

 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
علم و فناوری